Cum inducem vărsăturile la un câine

Cum inducem vărsăturile la un câine

Livia OnceriuJun 13, '16

În cazul unei urgențe câinele se bazează pe dumneavoastră. Nu există telefon 112 pentru animale. De la o locație la alta, pot exista servicii gen ambulanțe veterinare sau cabinete medicale veterinare care asigură urgențe cu program non stop.

În situația în care câinele a ingerat substanțe otrăvitoare (soluții de curățenie, otrăvuri pentru șoareci/șobolani, lichid de frână, antigel, ciocolată, ceapă etc.) și nu puteți primi ajutor medical rapid puteți încerca să-i induceți voma.

Atenție: nu declanșați vărsăturile dacă animalul a ingerat substanțe caustice (gen soluții de sodă caustică pentru curățat aragazul, kerosen, etc.) sau părți mici tăioase din diverse materiale pentru că pot provoca arsuri sau leziuni ale mucoaselor.

Puteți folosi:

  • Soluție de peroxid de hidrogen 3%, apă 97% (apă oxigenată sau peroxid din comerț, diluat corespunzător) o linguriță la 5kg greutate corporală, care poate fi administrată pe gură cu ajutorul unei seringi.
  • Soluție salină concentrată (1-2 lingurițe de sare de bucate în 1/2 pahar de apă), care poate fi administrată pe gură, cu seringa

În circa 5 minute câinele ar trebui să verse.

Nu folosiți sirop de ipeca, substanță emetizantă comună pentru că poate fi ineficientă.

Apelați oricum la medicul veterinar!

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuiesc aprobate înainte de a fi publicate