Primul ajutor în: răul de mașină.

Primul ajutor în: răul de mașină.

Livia OnceriuMay 30, '16

Dacă atunci când merge cu mașina, cățelul dumneavoastră prezintă semne de agitație, neliniște sau vărsături, atunci următoarele sfaturi vă vor ajuta să aveți un drum mai liniștit:

- Răul de mașină este cauzat mai mult de anxietate decât de mișcările mașinii. Datorită acestui fapt va trebui să vă educați cațelul că un drum cu mașina poate avea la final un deznodământ fericit. De exemplu, după ce se va sfârși călătoria, va poposi într-un parc unde se va putea juca cu stăpânul în iarbă. De multe ori, animalele sunt luate cu mașina numai atunci când urmează o vizită la un cabinet veterinar, unde de cele mai multe ori ele nu se simt foarte confortabil. Învățați-vă cățelul că plimbările cu mașina sunt un lucru bun. Pentru început, puneți-l să stea în mașină măcar câteva minute în fiecare zi, pentru o săptamână, fără să plecați efectiv undeva. Ulterior faceți plimbări scurte cu mașina. Treptat creșteți distanța și timpul călătoriilor. În timpul călătoriilor trebuie lăudat permanent.

- Nu hrăniți câinele cu patru până la opt ore înaintea unei călătorii pe care o știti mai lungă. Un cățel cu stomacul gol este mai puțin probabil să vomite. Consumul de apă este în regulă și ar trebui să îl facă să se simtă mai confortabil.  Cu toate acestea unii câini se simt mai bine cu o cantitate mică de hrana în stomac. În cazul în care câinele a prezentat vărsături la călătoriile anterioare cu toate că nu i-ați dat nimic de mâncare, încercați să îi dați o cantitate minimă de mâncare înainte de a porni la drum.

- Circulând cu un câine în mașină trebuie să asigurăm aer proaspăt în permanență. Deschideți puțin un singur geam pentru a-i permite câinelui să scoată capul afară. Aveți grijă! Dacă deschideți prea tare un geam, câinele se poate lovi sau poate deranja pe ceilalti participanți la trafic, distrăgându-le atenția.

- Maniera de conducere trebuie să fie atentă, fără viraje strânse sau mișcări bruște. În călătoriile lungi sunt necesare opriri relativ dese care să permită satisfacerea nevoilor fiziologice ale animalului. La fiecare oprire i se va oferi apă și va fi lăsat să se plimbe pentru cîteva minute. 

- Unii specialiști consideră că privitul afară accentuează răul de mașină și că din acest motiv câinii ar trebui tinuți în cuști speciale de transport pe toată durata calatoriei. Astfel sunt mai în siguranță atât ei cât și ceilalti care se afla în mașină.

- Dacă oricare din metodele de mai sus eșuează, pot fi recomandate remedii naturale de înlăturare a stresului. Acestea folosesc diferite extracte din plante, vitamine și minerale pentru a calma în mod natural și eficient  anxietatea (CALMOVAN DOG).

- Răul de mișcare poate fi tratat cu succes cu un produs pe bază de dramamină. O vizită la medicul dumneavoastră veterinar pentru o consultație și o recomandare de tratament poate rezolva și această problemă.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuiesc aprobate înainte de a fi publicate