Zăpadă din plin!

Zăpadă din plin!

Livia OnceriuJan 10, '20

Pisicile sunt animale pline de resurse și cu instinct de supraviețuire foarte puternic, nu degeaba se spune că au nouă vieti. Căinele e altceva dar odată cu sosirea frigului câteva măsuri de siguranță sunt necesare pentru a le asigura liniștea și sănatatea pe parcursul lunilor de iarnă pentru toate animalele de companie.  Fie că aveți un animal de companie care stă numai în casă sau dimpotrivă este un musafir neașteptat pentru că nu ajunge decât rareori să stea înauntru, trebuie să aveți în vedere câteva lucruri pentru a asigura o bună supraviețuire în perioada friguroasă. Există reguli pentru a evita atât pericolele externe cât și pe cele din casă potrivite pentru acest sezon.

    • Temperatura și umiditatea ambiantă. Câinele și pisica răspund diferit la modificările de microclimat. Teoria spune că dacă oamenii nu pot ieși afară din casă într-o ținută lejeră, înseamnă că nici pisica nu poate. În plus dacă umiditatea e mare, plouă, ninge, e ceață, iar temperatura exterioară e scăzută, aceste condiții pot cauza hipotermie. Exemplare din speciile de câini adaptate la frig cum sunt husky sau samoyed sunt fericite în această periodă a anului. Ceilalți câini au nevoie de adaptare și multă mișcare atunci când sunt scoși din casă. Expunerea la frig se face progresiv dând posibilitatea organismului să facă față frigului cu mijloace specifice. Începeți cu plimbări de numai câteva minute și creșteți de la o zi la alta expunerea la frig.
      • Ați văzut un câine care se scutură de apă sau o pisica care se freacă de covoare când e udă ? Blana animalului are rol de protecție și de regulator termic numai dacă este uscată. Dacă blana e udă sau găsiți zăpadă înghețată în blană, după un raid pe afară, uscați rapid cu un prosop încălzit pe un calorifer sau cu un uscător de păr, dacă animalul este obișnuit și vă permite.
      • Nu rareori vedem iarna câte un câine pribeag sau un câine de curte schiopătând, cu cate o labuță înghețată. La câine în funcție de specie cât și la pisică inspectați extremitățile sensibile la frig cum sunt nasul, urechile și lăbuțele contra semnelor de degerături care de obicei sunt anunțate de o schimbare de culoare a pielii. Dacă găsiți asemenea semne, faceți animalului o baie caldă, uscați blana cu un prosop încălzit și faceți o excursie pînă la cabinetul unui veterinar.
      • Verificați să nu aibă resturi de granule mici de sare din cea care se folosește la dezăpezire pe străzi sau zapadă înghețată bătătorită între degete. Prima este toxică dacă animalul va încerca să o lingă, iar ghiața poate crea mici răni la nivelul lăbuțelor. Curățați cu apa caldă labuțele chiar dacă restul blănii este uscat. Îndepărtați din jurul locuinței orice urmă de substanțe folosite la dezăpezire.
      • Evitați îmbăierea frecventă a animalului de companie pe perioada iernii pentru că se pierde excesiv sebuumul secretat de glandele adiacente foliculului de păr care are rolul de a da strălucire blănii și de ai menține rezistența la apă. Folosiți numai șampoane care hidratează pielea și mențin calitatea firului de păr prin adaos de extracte de uleiuri naturale cum sunt produsele HERR, FRAU
      • Rasele cu blană lungă adună ciucurei de zăpadă pe labuțe și pe burtă. Tundeți părul în exces dintre degete. Periajul frecvent îndepărtează părul încâlcit și repartizează uniform sebuumul natural la nivelul blănii menținând-o pufoasă, aerisită și mai bine izolantă la frig. Puteți folosi și balsam special pentru descâlcire. VANOCARE.
      • Dacă în sezolul cald nu este nici o problemă daca pisica sau câinele ies printre uși deschise și neatenția stăpânilor, iarna și în special de sărbători, când ușa spre exterior se deschide frecvent iar curiosul animal poate ajunge afara din casă, este bine să știți că se poate pierde pentru că mirosul care de obicei îl ajută se recunoască drumul spre casa se modifică datorită frigului și prezenței zăpezii. Un animal stresat din cauza prezenței mai multor oameni în casă atunci când aveți musafiri sau datorită zgomotelor intense și neobișnuite cauzate de focuri de artificii, fuge și încearcă să se ascundă. Un animal cu zgardă și date de identificare sau chiar mai bine microcipat poate fi găsit mai ușor. Folosiți în această periodă sedative ușoare din extracte naturale de plante pentru a preveni anxietatea la animalul de companie. CALMOVAN CAT și DOG
      • Animalele mai tinere dar și cele bătrâne care suferă de artrită preferă în această perioadă rece un loc cald unde să se retragă. Adăugați în rație suplimente nutritive cu rol de a ajuta animalele suferinde CHONDRO-LIGHT. Un loc pe un pervaz de fereastră, deasupra unui calorifer poate deveni un loc favorit de petrecut timpul pentru o pisică. Atenție la alte surse de caldură pe care le aveți prin casă: aparatele electrice sau cu foc deschis. Pisicile pot considera o lumânare aprinsă un obiect de joacă.
      • Pentru animalele care trăiesc mai mult în exterior, o sursă de căldură poate fi motorul cald al unei mașini. Dacă locuiți în zone rurale, înainte de a porni motorul e bine să faceți un zgomot, să bateți în capota mașinii pentru a preveni musafirii nepoftiți. Șoarecii și șobolanii pot și ei să-și facă culcuș temporar sub capotă!
        • Dacă vă petreceți vacanța la munte împreună cu animalul dvs. de companie este bine să limitați accesul acestuia în exterior. Frigul reduce sursele de hrană pentru animalele sălbatice carnivore care devin mai îndrăznețe și se pot apropia de zonele locuite.
        • Sursele de apă pentru animalele care trăiesc în afara casei sunt foarte importante în sezonul rece. Asigurați zilnic o rație de apă corespunzatoare. Adăugați peste hrana uscată apă sau poate un rest de supă caldă.
        • Alimentația pisicii dar și a câinelui în perioda rece trebuie adaptată necesităților: un animal care stă mult pe afară necesită un aport caloric suplimentar. Cel care nu părăsește casa, nu necesită ajustarea meniului decât pentru adaugarea unei cantități mai mari de acizi grași nesaturați omega 3, care ajută la o mai bună întreținere a sănătății pielii și blănii care poate suferi de deshidratare datorită expunerii prelungite la surse de căldură uscată. Aceștia pot fi obtinuți din suplimente nutritive pe baza de ulei de pește.VANOVIT HAIR&SKIN
        • Surse de substanțe toxice pentru animalele de companie în această perioadă sunt soluțiile antigel, soluțiile de spălat parbrizele și anumite plante de interior (ilex, pointsetia, crin). Verificați și limitați scurgerile din motor!
        SaveSaveSave

        Intră în magazinul nostru online și vezi produsele noastre >>>

        Lasă un comentariu

        Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuiesc aprobate înainte de a fi publicate