9 lucruri interesante pe care sigur nu le știați despre puii de găină

9 lucruri interesante pe care sigur nu le știați despre puii de găină

Iulian CuciureanuOct 22, '18

 

Găinile comunică cu puii lor înainte ca aceștia să iasă din coaja oului. Atunci când găina clocește oul, ea ciripește încet iar puiul îi răspunde, ciripind înapoi.

Puii au o viziune excepțională a culorii. De fapt, retinele puilor pot dectecta unde ultraviolete, care sunt invizibile pentru ochiul uman.

Puii transmit cunoștințele dobândite de la o generație la alta.

Puii de găină pot visa în timpul somnului la fel ca noi!

Puii sunt capabili să recunoască peste 100 de fețe, nu numai ale puilor lor, ci și ale oamenilor.

Puii de găină pot înțelege ca încă mai există obiecte ascunse. Acest lucru este dincolo de capacitatea unui bebeluș de 2 ani.

Puii de găină folosesc peste 20 de vocalize diferite pentru comunicare.

Puii pot empatiza cu “frații pui” aflați în pericol și se pot folosi de experiențele anterioare pentru a influența procesul decizional.

Potrivit  Institutului  Smithsonian, care se ocupă de activitatea de cercetare și învățământ în diferite domenii în lume, precizează că există mai mulți pui de găină decât orice altă specie de păsări.

Din păcate, majoritatea puilor de găină se află în ferme, fiind folosiți pentru carne sau ouă. Puteți lua atitudine pentru găini și alte animale crescute in sistem industrial pentru a le fi imbunatatite conditiile de viata, iar de fiecare dată când mâncați carne  provenită din tăierea animalelor sa va ganditi la posibilitatea de a opta  pentru alte alimente de origini vegetale, din cand in cand.

 

Surse:

http://chooseveg.com/blog/9-fascinating-facts-that-will-change-how/;

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuiesc aprobate înainte de a fi publicate