Știați că acvariile pot influența Feng Shui-ul dintr-o casă?

Știați că acvariile pot influența Feng Shui-ul dintr-o casă?

Iulian CuciureanuMay 16, '18

Feng  Shui o filozofie de viață

Feng Shui este un ansamblu de principii de geomație, care afirmă că formele și mediul ambiant pot influența principiul “Chi”. Scopul este realizarea armoniei locurilor în care oamenii trăiesc, prin analiza fluxurilor de energie din mediul înconjurător (Chi). Bazându-se pe teoria celor 5 elemente (pământ, metal, apă, lemn, foc) și pe principiile Yin și Yang expertul Feng-Shui încearcă să reechilibreze forțele care se manifestă local pentru a ameliora sănătatea, prosperitatea și comportamentul persoanelor. Un Chi pozitiv aduce noroc, un Chi negativ aduce nenorocire. Cele patru centre de interes majore din Feng Shui sunt : bogăția, fericirea, longevitatea și copii sănătoși.

Acvariul - o mică lume Feng Shui

Acvariile concepute pe baza principiilor Feng Shui sunt foarte frumoase, iar amplasate în locul potrivit și îngrijite cu atenție vă pot amplifica energia pozitivă din casă. Acvariile sunt benefice deoarece produc o combinație armonioasă de factori Feng Shui care atrag bogăția și totodată îmbină perfect toate cele 5 elemente Feng Shui:

  1. Apa (apa din bazin);
  2. Lemnul (plantele din bazin);
  3. Metalul (structura bazinului);
  4. Pământul (pietrișul și rocile mici din bazin);
  5. Focul (lumina din bazin și culoarea peștișorilor);

Cel mai bun loc de amplasare al acvariului Feng Shui este în Sud-Estul casei (zona de bogăție și abundență ) urmate la Nord (zona carierei) și la Est (zona familiei și sănătății).

Niciodată să nu amplasați acvariul Feng Shui în camera dumneavoastră sau în bucătărie, deoarece aduce energii negative în aceste zone. Cu alte cuvinte, acvariul aduce un Chi negativ dacă este în bucătărie sau în dormitor.

Peștele a fost mereu asociat de Feng Shui cu bogăția dar și cu apa. În cultura chineză, peștelui îi sunt atribuite 2 calități: prima este dată de aspectul acestuia de abundență (datorită abilității sale de a se reproduce foarte repede și în cantități foarte mari). A doua calitate a peștilor este fidelitatea și prietenia (peștii înoată deseori în perechi/bancuri). Cei mai cunoscuți pești din acvariile Feng Shui sunt Arowana (supranumit și pestele dragon), peștele auriu și peștele Koi.

Fiți sigur că forma acvariului se potrivește cu elementele Feng Shui din zonă. Spre exemplu:

  • Dacă acvariul dumneavoastră este amplasat în zona cu bani, zonă guvernată de elementul “pământ”, puteți opta pentru un acvariu în formă de pătrat sau dreptunghi.
  • Dacă vă place mai mult forma rotundă pentru acvariu, trebuie să alegeți unul de mărimi mai mici deoarece o prezență mare de metal ar fi prea puternică pentru zona de lemn și ar aduce un Chi negativ.
  • Pentru un acvariu Feng Shui amplasat în zona de Nord a casei, ideal este ca forma acestuia să fie rotundă deoarece acestea se îmbină perfect cu elemetul “apă”.

Pentru a avea un Chi pozitiv fiți siguri că acvariul va fi mereu curățat și peștilor nu le va lipsi nimic. Acvariul feng shui va funcționa doar dacă mereu apa este curată și oxigenată, peștii sunt  fericiți și sănătoși, plantele sunt verzi, iar razele de lumină pătrund suficient în bazin.

Aceste lucruri nu sunt greu de realizat, trebuie doar să acordați câteva minute zilnic acvariului dumneavoastră, pentru bunăstarea peștișorilor și pentru încărcarea cu energii pozitive.

 

Surse:

  1. https://www.thespruce.com/aquariums-info-location-of-your-wealth-fish-1274867
  2. https://www.thespruce.com/feng-shui-fish-for-wealth-which-fish-how-many-1274866

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuiesc aprobate înainte de a fi publicate