Fotografierea unui animal de companie, sfaturi rapide: Captarea și păstrarea atenției unui câine

Fotografierea unui animal de companie, sfaturi rapide: Captarea și păstrarea atenției unui câine

Iulian CuciureanuJun 27, '19

 

Captarea și păstrarea atenției câinelui în timpul unei ședinte foto ar putea fi cel mai greu lucru pe care îl poate face un fotograf. Mai jos vă vom prezenta  câteva sfaturi pentru a vă ajuta să reușiți aceste lucruri.

Realizarea de fotografii cu patrupede canine poate fi o adevărată provocare, deoarece acestea sunt întotdeauna foarte curioase în legătură cu tot ceea ce îi înconjoară, astfel fiind ușor de distras.

O “ajustare” a obiectivului aparatului de fotografiat

Un lucru este foarte sigur în această lume. . . câinii iubesc mâncarea. Fie că este vorba de resturi de la masa stăpânului sau de hrană specială pentru animale, nimic nu le atrage atenția mai mult ca o masă delicioasă. Pentru a avea o ședință foto de succes nu ezitați să puneți pe aparatul de fotografiat o bucățică din mâncarea preferată a câinelui dumneavoastră, garantat vor ieși niste poze minunate.

Cum este posibil acest lucru? Foarte simplu. Fixați cu fermitate unul dintre deliciile lor preferate cu o bucată mică de bandă adezivă sau legați-o cu un șnur în partea de sus a aparatului foto.  După ce ați făcut acest lucru, lăsați-l să miroase pentru a ști despre ce surpriză delicioasă este vorba. Acum, el se va uita la tine cu mai mult interes și sedința foto va fi una de succes.

(Această metodă funcționează și pentru telefoanele mobile)

Folosirea unei mingi sau a unei jucării

În cazul în care nu este atras de mâncare, una dintre jucăriile preferate ar putea fi soluția pentru captarea atenției patrupedului. Câinii sunt foarte imprevizibili, de asta este bine să existe și o variantă de rezervă.

Țineți mingea sau jucăria lângă obiectivul aparatului foto sau camerei de filmat. Daca ședința foto a ieșit bine, asigurați-vă de faptul ca acesta va primi recompensa promisă.

Setările camerei foto

Natura imprevizibilă a câinilor face ca ședința foto să fie destul de dificil de realizat. Nu numai că trebuie să vă focalizați imaginea pe fața lor, dar totodată, trebuie să-i faceți să rămână  pe loc cât mai mult timp posibil. Acest lucru necesită luarea de imagini fotografice cât mai rapid, ceea ce înseamnă că va trebui să păstrați deschisă diafragma aparatului foto cât mai mult timp. Cu toate acestea, aveți nevoie de o putere de concentrare mare, lucru greu de realizat, dacă câinele face mici mișcări dintr-o parte în alta.

Dacă puteți, activați modul de fotografiere continuă, lucru care va face posibil realizarea mai multor poze. De asemenea, nu uitați să verificați dacă aveți suficient spațiu pentru a stoca fotografiile realizate.

Lumină mare, difuză

Pentru realizarea unei imagini foto - portet într-un studio, o atenție deosebită trebuie acordată iluminatului, pentru a evita folosirea blițului. Niciodată nu puteți anticipa cum ar reacționa un câine, mai ales dacă nu este al dumneavoastră și nu este familiarizat cu mediul. Deci, se recomandă folosirea unei surse mari de lumină difuză care să acopere imaginea câinelui. Difuzia luminii ajută la reducerea strălucirii de pe blana acestuia.

De asemenea, aduceți un reflector, dacă ședința foto are loc în aer liber. Utilizarea acestuia ajută la împrăștierea unei lumini pe partea inferioară a câinelui. Acest lucru este util în special pentru câinii cu blana mai închisă la culoare.

Realizarea de fotografii cu câini poate fi o adevărată provocare, deoarece nu puteți comunica cu adevărat cu subiectul! Așa că amintiți-vă să faceți pozele încet și încercați să vă asigurați că au parte de distracție.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuiesc aprobate înainte de a fi publicate