Cum poți obține scăderea în greutate a câinelui tău?

Cum poți obține scăderea în greutate a câinelui tău?

Iulian CuciureanuApr 19, '19

Ați fost vreodată frustrat deoarece câinele dumneavoastră nu pierdea în greutate, indiferent de măsurile luate? Obezitatea la câini este una dintre cele mai mari preocupări privind starea de sănătate a animalelor de companie, pentru care medicii veterinari duc o luptă continuă. Uneori, când vine vorba de scăderea în greutate a câinilor, răspunsul este simplu: reducerea numărului de calorii, creșterea duratei de timp alocat pentru efectuarea de exerciții de mișcare și dintr-o dată rezultatele se văd. Alteori, nu este atât de ușor.

Dacă ați avut câinele la un regim de dietă și nimic nu s-a modificat încercați aceste 5 recomandări propuse de către  medicul veterinar pentru a înclina balanța înapoi către o greutate considerată sănătoasă pentru animalul dumneavoastră de companie.

Respectați cu strictețe limitele zilnice de calorii

Dacă doriți să ajutați un câine să piardă în greutate, atunci există două aspecte care nu se  negociază dar  care sunt strict necesare pentru obținerea succesului dorit: trebuie să aveți  stabilită o limită zilnică a numărului de calorii, ce trebuie calculat riguros și trebuie să aveți grijă  sa rămâneți sub acest număr.

Nu sunteți sigur care ar trebui să fie limita zilnică a  numărului de calorii necesare câinelui dumneavoastră? Cea mai ușoară modalitate de a afla este să te adresezi medicului  veterinar - mulți veterinari ar fi bucuroși să calculeze acest număr pentru tine. De asemenea, ei vă pot spune care este scorul de greutate ideal al câinelui.

Puteți, de asemenea, să vizitați site-ul "Pet Nutrition Alliance" și să folosiți acel calculator online pentru a calcula numărul de calorii. Odată ce ați obținut acest număr, va trebui să îl împărțiți la numărul de kcal / porție, care se află menționat pe sacul cu hrană pentru câini. Aceasta se va regăsi pe spate, în declarația nutrițională AAFCO.

Odată ce împărțiți totalul caloriilor zilnice la kcal / portie, veți obține numărul necesar de porții pe care le veți pregăti în fiecare zi . Dacă din calcul, rezultatul este cu zecimale rotunjim până la cel mai apropiat număr măsurabil, cum ar fi ⅔, ½ sau ¾.

Gata cu mesele nesănătoase

O sursă de calorii excesivă, trecută cu vederea, o reprezintă hrana oamenilor. Da, hrănirea câinilor, reprezintă o componentă importantă a legăturii pe care o aveți cu animalul de companie, dar bunele voastre intenții ar putea să vă saboteze eforturile pe care le faceți privind pierderea în greutate.

Dacă îl hrăniți cu alimente pentru oameni, aveți în vedere includerea în numărul zilnic de calorii. Nu uitați să adăugați și acele calorii consumate din curățarea prin lingere a farfuriilor! Mulți oameni obișnuiesc să-și lase câinii să lingă farfuriile după ce au terminat de mâncat.

Hrănirea câinelul în exces

Aveți copii? Obișnuiesc să dea de mâncare animalelor? Aceasta ar putea fi o altă sursă de exces de calorii.

Aveți mai multe animale de companie? Puiul tău cel mai mic obișnuiește să termine de mâncat și hrana celorlate animale? Aceasta este o altă sursă de exces de calorii.

Poate fi dificil să se țină o evidență strictă asupra numărului total de calorii zilnic consumate atunci când există mai mulți oameni sau copii care hrănesc un câine. Este important să se stabilească într-o întâlnire de familie cine va hrăni câinele și să se înțeleagă că hrănirea acestuia în plus nu este benefică.

Utilizați o dietă terapeutică

Tehnologia alimentară a parcurs un drum lung, mai ales când vine vorba de dietele  terapeutice. În special, cea cunoscută sub numele de "Hill's Prescription Diet" care asigură majoritatea nevoilor speciale de îngrijire ale animalelor de companie, având ca scop gestionarea greutății metabolice.

Dacă acul cântarului nu arată o scădere a greutății, chiar dacă ați redus numărul de calorii și ați sporit exercițiul fizic, încercați dieta metabolică, în locul dietei obișnuite.

Există ingrediente, cum ar fi L-carnitina, care ajută la ameliorarea arderii grăsimilor, iar alimentele oferă o dietă completă și echilibrată, chiar dacă  numărul de calorii este restricționat.

Ai verificat hormonii câinelui tău?

Majoritatea câinilor ar trebui să poată atinge obiectivul de pierdere în greutate în decurs de trei până la șase luni.

Dacă ați urmat toate instrucțiunile și ați respectat în mod riguros programul și încă nu vedeți rezultate, atunci este posibil ca sistemul hormonal al câinelui dumneavoastră să fie de vină. La fel ca și la oameni, câinii pot avea dezechilibre hormonale care  pot duce duc la creșteri în greutate, având dificultăți în a slabi.

Sindromul Cushing (hipercorticismul) reprezintă o boală patologică care apare datorită excesului de cortizol în sânge. Acest hormon numit cortizol are un mare rol în procesele metabolice, el protejează organismul de anumite efecte negative, altfel spus combate stresul la câini. Acest sindrom, însoțit și de o tiroidă lentă sunt probleme hormonale obișnuite care vor face dificilă scăderea în greutate pentru un câine . Dacă sunteți de  mai multe luni în programul de pierdere în greutate și nu vedeți rezultate, programați o vizită la medicul veterinar și cereți-i să verifice  activitatea hormonală a câinelui.

În cazul în care câinele dumneavoastră are una dintre aceste probleme hormonale, medicamentele pentru animale de companie sunt disponibile pentru a corecta starea de sănătate și pentru a vă aduce animalul de companie înapoi pe calea unui stil de viață sănătos.

Urmați sfaturile recomandate de medicul veterinar și ar trebui să vedeți succesul cu privire la pierderea în greutate a câinelui dumneavoastră.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuiesc aprobate înainte de a fi publicate