8 animale de companie neobișnuite

8 animale de companie neobișnuite

Livia OnceriuJun 22, '17

Dacă sunteți în căutarea unui animal de companie, uitați de câini și pisici și luați în considerare ceva neobișnuit. Aceste animale sunt rare ca animale de companie, dar în general, ușor de întreținut și se comportă bine în familie.

Porcușorii de Guinea
Dacă aveți copii mici, un porcușor de Guineea ar putea fi animalul de companie perfect. Nu sunt la fel de mici și delicați precum gerbilii și hamsterii, însă este necesară supravegherea atentă a copiilor atunci când sunt în jurul animalului de companie.

Zebrele australiene
Dacă vă plac păsările, dar nu vreți un papagal zgomotos, puteți opta pentru o pasăre mică, liniștită, ca și cinteza. Deși acestea nu sunt complet tăcute, zebrele australiene sunt mai liniștite decât peruși, papagalii și alte păsări de companie. Cumpărați cel puțin două - au nevoie de prieteni!

Chinchille
Aceste animale nocturne au blana moale și o coadă stufoasă. Foarte jucăușe, vor avea nevoie de o cușcă mare, cu mult spațiu în care să se miște.

Porcul vietnamez Potbelly
Dacă aveți spațiu, puteți lua în considerare creșterea unui porc Potbelly, ca animal de companie. Nebunia creșterii acestui porc ca și animal de companie a atins cote tot mai mari în ultimii ani.

Crabul Hermit
Perfect pentru locuitorii de apartament și cei care caută un animal de companie care necesită întreținere redusă. Ai nevoie doar de un acvariu de pești, pietriș, scoici, hrană specifică și apă. Cu cât te joci mai mult cu crabul, cu atât mai mult se obișnuiește și el să nu mai ciupească.  

Iguanele
Pentru iubitorii de reptile, iguana este o alegere minunată. Ele au nevoie de temperaturi ridicate și o cușcă suficient de mare pentru ca acestea să crească. Iguanele verzi pot crește până la 6 metri lungime. Un dezavantaj în creșterea iguanelor este faptul că ele au nevoie de iluminat special - UVA și UVB în cușca lor.

Ferme de furnici
În cazul în care copilul dumneavoastră este interesat de știință și nu aveți cu adevărat nici spațiu (sau timp) pentru un animal de companie, puteți lua în considerare crearea unei ferme de furnici. Doar asigurați-vă să nu părăsească zona lor delimitată, sau veți avea furnici în toată casa.

Maimuțe
Esti gata pentru un ceva un pic exotic? Încercați o maimuță. Inainte de a cumpara o maimuță, documentați-vă despre rase - unele tipuri de maimute pot fi extrem de agresive. Documentați-vă asupra restricțiilor legale pentru a deține maimuțe și animale de companie exotice.

Alte animale de companie neobișnuite, dar care atrag iubitorii de animale sunt - dihorii, arici, caprele pitice și tarantulele.

 

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuiesc aprobate înainte de a fi publicate