Este bine să vă îmbrăcați câinele?

Este bine să vă îmbrăcați câinele?

Cuciureanu IulianMar 2, '19

Instagram-ul este plin de multe conturi deschise pentru câini, pozele reușind să strângă foarte multe vizualizări. Mulți dintre acești câini „postează” zilnic fotografii în diferite ținute drăguțe. Acest aspect a stârnit multe controverse, mulți din cei ce urmăresc  postaările susținând că "un câine este un câine" și nu ar trebui niciodată să fie îmbrăcat.

Cu toate acestea, unele ocazii impun folosirea unor ținute specifice câinelui dumneavoastră. Fiecare câine  are propria personalitate, iar proprietarii trebuie doar să asocieze fiecărei situații o îmbrăcăminte de bun gust, ținând cont și de confortul acestuia.

Mai jos vă vom prezenta 5 ocazii când este bine să vă îmbrăcați corespunzător câinele:

Vremea rece

Este posibil să auziți argumentele unor oameni, care susțin că un câine nu trebuie să poarte haine - pentru că au deja una din blană. Da, acest lucru este adevărat, dar fiecare rasă este diferită în ceea ce privește tipurile de blană și capacitatea lor de a face față vremii reci. De exemplu, un câine de vânătoare din rasa Whippet are un strat subțire de blană, cu păr scurt și foarte puțină grăsime corporală. Prin comparație cu un câine din rasa Newfoundland care are blana de mărime medie, dublă, impermeabilă, groasă și deasă, fiind adaptat pentru a supraviețui în condiții meteorologice severe. Este evident care dintre câinii raselor enunțate anterior prezintă probabilitatea cea mai mare să aibă nevoie să poarte o jachetă sau un pulover ca îmbrăcăminte adecvată în anotimpul rece. Câinii mai vârstnici precum și cățelușii sunt mult mai predispuși să simtă vremea rece decât un câine adult, activ și sănătos.

Pentru a ajuta un câine nervos să se simtă în siguranță

Dacă aveți un câine nervos, acesta poate răspunde bine la un tricou sau un pulover mai strâns pe corp, astfel încât să confere o presiune "confortabilă" patrupedului dumneavoastră, acest lucru dovedindu-se a avea un efect calmant asupra animăluțului de companie.

Este important de știut că acest lucru nu funcționează pentru fiecare rasă de câine și este esențial să vă asigurați că, dacă câinele dumneavoastră este nervos, să aveți rabdare, să-l manevrați blând și să nu forțati animalul să poarte o astfel de îmbrăcăminte, iar atunci când acesta adoptă o stare mai relaxată, aveți grijă să-i pregătiți și câteva recompense gustoase.

După o operație sau o boală

În cazul în care observați la câinele dumneavoastră o stare de iritare a pielii( câinele se scarpină, pielea este roșie, există leziuni de grataj provocate de unghii), datorată  alergiei la iarbă sau există o cicatrice în curs de vindecare după o operație, uneori, îmbrăcându-l cu un tricou sau pulover mai strâmt, protejați zona cu probleme prevenind apariția de complicații cauzate de grataj. Nu uitați însă că aceasta nu este o soluție pentru tratarea unei afecțiuni a pielii sau eliminarea unei probleme de natură alergică. Pentru astfel de cazuri este foarte important să solicitați sfatul unui medic veterinar dacă observați că persistă problemele de acest gen.

Pentru o ședință foto (dacă câinele dumneavoastră este de acord!)

 Știm cu toții cât de mult iubim o fotografie în care apare un câine drăguț,  îmbrăcat într-un costum. Dacă doriți să obțineți o astfel de fotografie, trebuie să vă asigurați că animalul dumneavoastră de companie este binedispus și se simte confortabil în ținuta cu care este îmbrăcat. De asemenea, ședința foto trebuie să fie una distractivă pentru câinele dumneavoastră, să nu dureze prea mult timp și să fie însoțită de o mulțime de gustări savuroase pentru acesta.

Pentru o ocazie specială

De ziua Halloween-ului, sărbătoarea Crăciunului, precum și alte ocazii semnificative din an, putem găsi costume haioase și îndrăznețe, cu care să îmbrăcăm animalele de companie. Cu siguranță îmbrăcate astfel vor fi atracția principală a oricărei petreceri.

Când nu este bine să îmbrăcați câinele:

Dacă câinele dumneavoastră este fricos sau dă semne de iritabilitate pentru că se simte inconfortabil în acea îmbrăcăminte, atunci, nu-l forțați să o poarte, oricât ar fi ea de drăguță sau haioasă.

Asigurați-vă că, indiferent  cu ce hăinuțe îl veți îmbrăca, nu îi veți limita posibilitatea de a se mișca. Important de urmărit este să aibă dimensiunea potrivită, fără nici un sistem de prindere care ar putea să-l jeneze între picioare în timpul mersului sau prin frecare.

Dacă aveți în vedere un costum nou, asigurați-vă că nu este prea greoi și că nu împiedică mișcarea sau privirea. Aveți grijă ca îmbrăcămintea să nu fie dintr-un material prea gros, fapt care ar putea provoca supraîncălzirea câinelui. 

Intră în magazinul nostru online și vezi produsele noastre >>>

 

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuiesc aprobate înainte de a fi publicate