Drum bun!

Livia OnceriuMay 27, '16

Mulţi proprietari ar prefera să călătorească cu animalele lor de companie.

Călătoria alaturi de un câine poate fi o experiență de neuitat sau un mic coșmar. Când  te pregătești de plecare trebuie să ai în gând siguranța și confortul, atât pentru tine cât și pentru câine.
Astăzi, ȋn multe parcuri, hoteluri și alte destinații de călătorie sunt permise animalele de companie.  Câteva sfaturi pentru  călătorie:

  1. Asiguraţi-vă că acolo unde veţi fi cazat se acceptă animalele de companie. La hotel nu lăsați câinele singur, liber în cameră pentru că poate fi predispus la anxietate de separare, stare de nervozitate care l-ar putea determina să se comporte neobișnuit( latră, face nazbâtii, poate deveni agresiv față de personalul hotelului etc.). Folosiți un țarc sau cutia specială de transport dacă aveți portbagaj suficient de mare, dacă nu, luați câinele la plimbare cu dvs. în totdeauna. Mobilitatea și spontaneitatea vă vor fi limitate, dar veți trăi experiențe noi pline de aventură împreună.
  1. O vizită la un medicul veterinar este foarte utilă înainte de călătorie. Acesta eliberează un certificat de sănătate care atestă că animăluţul tău este sănătos și capabil de a călători și că toate vaccinurile sunt la zi - ȋn special pentru jigodie, rabie și Bordetella (un microb extrem de contagios care cauzează o tuse persistentă la câini, cunoscută sub numele de tuse de  canisă).
  1. Asiguraţi-vă că poartă la gȃt zgarda cu eticheta cu datele de contact ale proprietarului(telefon). Cel mai sigur este atunci cȃnd animalul este microcipat, deoarece zgărzile se mai pot pierde.
  1. Nu uitaţi de medicamente. Dacă animalul este sub un tratament anume, ar fi bine să vă aproviziţionaţi pentru ȋntreaga perioadă de vacanţă.
  1. Ȋn cazul ȋn care călătoriţi cu avionul, contactați compania aerienă pentru a afla care este politica pentru  călătoria cu animalele de companie și astfel veţi fi informat din timp ȋn legătură cu ceea ce trebuie să pregătiţi.
  1. Dacă nu este obşnuit cu călătoriile lungi ȋn maşină, pregăteşte-l mai ȋntȃi făcȃnd excursii repetate pe distanţe mai mici pentru ca el să se familiarizeze cu mișcarea și mașina. Mașina să fie echipată cu huse ce pot fi curățate, centură de siguranță specială pentru câine (care se prinde de un ham și nu de zgardă), sau cușcă și o trusă de prim ajutor pentru căine.
  1. Nu uitaţi de carnetul de sănătate, paşaportul internațional și o poză recentă în caz că se pierde.
  1. La drum să aveţi mȃncarea obişnuită a animalului, apă, castroane pentru amândouă şi jucăria preferată. Nu ȋi schimbaţi dieta chiar ȋnaintea plecării ȋn vacanţă. Pungile de plastic pentru curățarea mizeriei făcută de căinele dumneavoastră nu trebuie să vă lipsească.
  1. Acordaţi o atenţie deosebită confortului termic. Nu plecaţi din maşină lăsȃnd animalul ȋnchis ȋn interior fără ventilație nici un minut pentru că se poate supraîncălzi rapid. Vara geamul se lasă deschis de o palmă, iar mașina se parchează la umbră.
  1. Dacă ştiţi că suportă mai greu călătoriile, recomandat este să ȋl sedaţi pe perioada transportului. Ȋn acest fel ȋi veţi asigura liniştea şi ȋl veţi feri de stresul călătoriei. Puteti folosi produse sedative ușoare cu extracte din plante (Calmovan DOG) sau vă puteți adresa medicului veterinar pentru medicamente mai puternice.

Dacă veţi pregăti totul din timp, vacanţa va fi extraordinară pentru toţi şi vă veţi ȋntoarce acasă ȋn siguranţă şi  sănătoşi. Drum bun!

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuiesc aprobate înainte de a fi publicate